Nivea;  Niet Invullen Voor Een Ander

Nivea;  Niet Invullen Voor Een Ander

 Te vaak betrekken we zaken op ons zelf of interpreteren we op onze eigen manier.Ik doe dit natuurlijk ook en daarom heb ik om mij aan deze valkuil te herinneren het bekende blauwe blikje NIVEA op mijn tafel staan.nivea open potje

Ik kan namelijk net zoals iedereen ook niet in het hoofd van een ander kijken.

Goede ervaringen heb ik op gedaan door uit te spreken wat ik denk en voel .

In de praktijk van De Drie Mediators kom ik het maar al te vaak tegen dat mensen elkaar lang kennen in bijvoorbeeld een werksituatie en dat bij bijna elk onderwerp wat wordt aangesneden na drie woorden al gedacht wordt als hij dit zegt bedoelt hij natuurlijk dat.

Vaak wordt er slecht geluisterd of gecheckt of het ook inderdaad datgene is wat bedoelt wordt. Als Mediator neem ik dan de taak op me om dit te doorbreken en wel door te vragen. Dit geeft vaak bijzondere wendingen aan het gesprek en beter inzicht in het onderliggende conflict

Als tip zou ik willen geven. Vergeet niet aan een ander te vragen wat hij/zij nu precies bedoelt. Vaak zal blijken dat onze eigen invulling niet de geheel juiste bleek te zijn.

Kortom; je kan het niet vaak genoeg gebruiken.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.